03/03/2020: Damya Laoui

Damya Laoui werd in 2018 door VUB gekozen tot wetenschapstalent van het jaar, met haar baanbrekend onderzoek naar kanker en de bescherming van patiënten tegen uitzaaiingen van hun tumor. Ze gebruikt daarvoor een originele insteek: een vaccin ontwikkeld met de immuuncellen van de tumor zelf. 

Daarnaast is ze een talent in het populariseren en verspreiden van haar wetenschappelijk onderzoek, en een rolmodel voor vrouwen die kiezen voor exacte wetenschappen. Want ook al zijn er nu ongeveer evenveel meisjes als jongens die aan een studie bio-ingenieur beginnen toch is de doorstroom naar de top nog voornamelijk mannelijk. Tijd om ook daar verandering in te brengen. 

We hebben haar te gast voor een intiem gesprek en jij kan als Mecenas de opname bijwonen.

Praktische details

Datum: Dinsdag 3 maart 2020 om 10u
Locatie: Kunstencentrum Vooruit, Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent

Meld je aan voor dit event

Enkel Mecenassen kunnen zich registreren voor dit event.

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van polarisering is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony