06/02/2020: Charlotte Prové

Charlotte Prové uit haar betrokkenheid bij natuur, milieu en voeding op duizend-en-een manieren. Als socioloog met een doctoraat in de toegepaste biologische wetenschappen heeft ze extensief onderzoek gedaan naar stadslandbouw en hoe we lokaal gemaakt voedsel, de korte keten, kunnen opschalen. Als ondernemer startte ze Soepcafé(s) in Gent en Ninove, plekken waar de buurt kan samenkomen om met een vrijwillige bijdrage een maaltijd gemaakt van voedseloverschotten te genieten. Ze verdiende hier zoveel mee, en de kosten waren door de vrijwilligers zo laag, dat ze de winst integraal kon doorstorten naar duurzame ngo’s.

Maar daar stopt het niet, want ook in haar persoonlijk leven houdt ze vast aan haar principes. Zo leefde ze als twintiger in een tiny house en vroeg ze bij de bevalling van haar kind aan haar omgeving geen cadeau’s, maar dat ze iets voor de natuur moesten doen. We kijken uit om met haar te spreken over duurzaamheid in al haar aspecten, als ondernemer, onderzoeker, burger, moeder, mens.

We hebben haar te gast voor een intiem gesprek en jij kan als Mecenas de opname bijwonen.

Praktische details

Datum: Donderdag 6 februari 2020 om 10u
Locatie: Kunstencentrum Vooruit, Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent

Meld je aan voor dit event

Enkel Mecenassen kunnen zich registreren voor dit event.

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van polarisering is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony