06/02/2020: Charlotte Prové

Charlotte Prové uit haar betrokkenheid bij natuur, milieu en voeding op duizend-en-een manieren. Als socioloog met een doctoraat in de toegepaste biologische wetenschappen heeft ze extensief onderzoek gedaan naar stadslandbouw en hoe we lokaal gemaakt voedsel, de korte keten, kunnen opschalen. Als ondernemer startte ze Soepcafé(s) in Gent en Ninove, plekken waar de buurt kan samenkomen om met een vrijwillige bijdrage een maaltijd gemaakt van voedseloverschotten te genieten. Ze verdiende hier zoveel mee, en de kosten waren door de vrijwilligers zo laag, dat ze de winst integraal kon doorstorten naar duurzame ngo’s.

Maar daar stopt het niet, want ook in haar persoonlijk leven houdt ze vast aan haar principes. Zo leefde ze als twintiger in een tiny house en vroeg ze bij de bevalling van haar kind aan haar omgeving geen cadeau’s, maar dat ze iets voor de natuur moesten doen. We kijken uit om met haar te spreken over duurzaamheid in al haar aspecten, als ondernemer, onderzoeker, burger, moeder, mens.

We hebben haar te gast voor een intiem gesprek en jij kan als Mecenas de opname bijwonen.

Praktische details

Datum: Donderdag 6 februari 2020 om 10u
Locatie: Kunstencentrum Vooruit, Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent

Meld je aan voor dit event

Enkel Mecenassen kunnen zich registreren voor dit event.

Zo wordt Zwijgen is geen optie gemaakt

De gesprekken die je kan bekijken en beluisteren via Zwijgen is geen optie zijn het eindresultaat van ons Mecenaat: een verzameling nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage en hun kennis onze werking mogelijk maken.

Onze gesprekken worden ook mee door hen verspreid, geholpen door de inmiddels 10.000 leden van onze gratis nieuwsbrief.

Leer hier meer over het Mecenaat of over Zwijgen is geen optie.