09/03/2020: Maxim Februari

Maxim Februari is een Nederlands filosoof, jurist en schrijver. Als filosoof en columnist pakt hij voornamelijk moderne thema’s op, met name de invloed van een steeds meer digitaliserende wereld op de menselijke toestand. Met zijn recente roman ‘Klont‘, schetst hij een dystopisch beeld van het totalitaire systeem waar we op afstevenen. Een systeem dat al beangstigend dichtbij lijkt.
 
Maar ook zijn persoonlijk leven zet hem aan tot schrijven. In zijn boek ‘De maakbare man: notities over transseksualiteit’ gaat hij dieper in op de manier hoe hij zijn transitieproces heeft ervaren. Zijn opvattingen over recht en moraal, neer geschreven in o.a. ‘Een pruik van paardenhaar & Over het lezen van een boek’ zijn dan weer sterk gevormd door zijn familie. Het gezin van de moeder van Februari was namelijk lange tijd stateloos, omdat zijn grootvader als Nederlander gediend had in het Duitse leger tijdens de Tweede Wereldoorlog. 

Dit evenement is volzet.

Praktische details

Datum: Maandag 9 maart 2020 om 20u
Locatie: Kunstencentrum Vooruit, Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent

Beeld: Niek Stam

Zo wordt Zwijgen is geen optie gemaakt

De gesprekken die je kan bekijken en beluisteren via Zwijgen is geen optie zijn het eindresultaat van ons Mecenaat: een verzameling nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage en hun kennis onze werking mogelijk maken.

Onze gesprekken worden ook mee door hen verspreid, geholpen door de inmiddels 10.000 leden van onze gratis nieuwsbrief.

Leer hier meer over het Mecenaat of over Zwijgen is geen optie.