10/03/2020: Maxim Februari

Maxim Februari is een Nederlands filosoof, jurist en schrijver. Als filosoof en columnist pakt hij voornamelijk moderne thema’s op, met name de invloed van een steeds meer digitaliserende wereld op de menselijke toestand. Met zijn recente roman ‘Klont‘, schetst hij een dystopisch beeld van het totalitaire systeem waar we op afstevenen. Een systeem dat al beangstigend dichtbij lijkt.
 
Maar ook zijn persoonlijk leven zet hem aan tot schrijven. In zijn boek ‘De maakbare man: notities over transseksualiteit’ gaat hij dieper in op de manier hoe hij zijn transitieproces heeft ervaren. Zijn opvattingen over recht en moraal, neer geschreven in o.a. ‘Een pruik van paardenhaar & Over het lezen van een boek’ zijn dan weer sterk gevormd door zijn familie. Het gezin van de moeder van Februari was namelijk lange tijd stateloos, omdat zijn grootvader als Nederlander gediend had in het Duitse leger tijdens de Tweede Wereldoorlog. 

Praktische details

Datum: Dinsdag 10 maart 2020 om 14u
Locatie: Kunstencentrum Vooruit, Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent

Beeld: Niek Stam

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van polarisering is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony