13/01/2020: Anaïs van Ertvelde

Onderlegd als historica en genderwetenschapper kijkt Anaïs van Ertvelde met een unieke lens naar de wereld. Een blik die de focus legt op de kruispunten tussen lichaam, gender, seksualiteit, sociale bewegingen en mogelijkheden tot historische representatie. Met auteur Heleen Debruyne publiceert ze in 2017 het boek Vuile Lakens: een hedendaagse visie op seksualiteit en presenteert ze met haar de gelijknamige podcast. 
 
Zelf opgegroeid met een handicap geeft ze aan dat haar visie zich altijd gericht heeft op het lichaam en hoe daar maatschappelijk naar gekeken werd. Naast een doctoraat waar ze onderzoekt hoe staatsorganisaties beperkingen aan lichamen conceptualiseren en behandelen, is ze ook actief als schrijver en columnist voor De Morgen, waar ze de lezer meeneemt in onderwerpen zoals seksuele vrijheid, leven met een fysieke beperking en feminisme. 

We hebben haar te gast voor een intiem gesprek en jij kan als Mecenas de opname bijwonen.

Praktische details

Datum: Maandag 13 januari 2020 om 20u
Locatie: Kunstencentrum Vooruit, Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent

Meld je aan voor dit event

Enkel Mecenassen kunnen zich registreren voor dit event.

Zo wordt Zwijgen is geen optie gemaakt

De gesprekken die je kan bekijken en beluisteren via Zwijgen is geen optie zijn het eindresultaat van ons Mecenaat: een verzameling nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage en hun kennis onze werking mogelijk maken.

Onze gesprekken worden ook mee door hen verspreid, geholpen door de inmiddels 10.000 leden van onze gratis nieuwsbrief.

Leer hier meer over het Mecenaat of over Zwijgen is geen optie.