17/03/2020: Sigrid Bousset

Over Sigrid Bousset kunnen we wellicht stellen dat ze één van de meest invloedrijke figuren van de Belgische literaire – en culturele wereld is. Na een extensieve carrière in de theaterwereld stond ze aan de basis van literaire organisatie ‘Het Beschrijf’, waarmee ze naast het promoten van Nederlandstalige literatuur internationaal, ook het literaire huis ‘Passa Porta’ in Brussel oprichtte en leidde. Maar ook daar stopt het niet.

Ze heeft namelijk ook opgetreden als curator van literaire festivals, jurylid van literaire prijzen, adviseur van verscheidene ministers van Cultuur, lid van binnen – en buitenlandse besturen en commissies, documentairemaker, redacteur, dramaturg en auteur van een boek over, inmiddels overleden schrijver, Ivo Michiels. Daarnaast werkt ze voor haar man, Stefan Hertmans, als auteursmanager. We maken ons op voor een boeiend gesprek over literatuur en maatschappij met iemand die daar werkelijk alle ins and outs van heeft gezien en meegemaakt.

We hebben haar te gast voor een intiem gesprek en jij kan als Mecenas de opname bijwonen.

Praktische details

Datum: Dinsdag 17 maart 2020 om 10u
Locatie: Kunstencentrum Vooruit, Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent

Meld je aan voor dit event

Enkel Mecenassen kunnen zich registreren voor dit event.

Zo wordt Zwijgen is geen optie gemaakt

De gesprekken die je kan bekijken en beluisteren via Zwijgen is geen optie zijn het eindresultaat van ons Mecenaat: een verzameling nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage en hun kennis onze werking mogelijk maken.

Onze gesprekken worden ook mee door hen verspreid, geholpen door de inmiddels 10.000 leden van onze gratis nieuwsbrief.

Leer hier meer over het Mecenaat of over Zwijgen is geen optie.