17/03/2020: Sigrid Bousset

Over Sigrid Bousset kunnen we wellicht stellen dat ze één van de meest invloedrijke figuren van de Belgische literaire – en culturele wereld is. Na een extensieve carrière in de theaterwereld stond ze aan de basis van literaire organisatie ‘Het Beschrijf’, waarmee ze naast het promoten van Nederlandstalige literatuur internationaal, ook het literaire huis ‘Passa Porta’ in Brussel oprichtte en leidde. Maar ook daar stopt het niet.

Ze heeft namelijk ook opgetreden als curator van literaire festivals, jurylid van literaire prijzen, adviseur van verscheidene ministers van Cultuur, lid van binnen – en buitenlandse besturen en commissies, documentairemaker, redacteur, dramaturg en auteur van een boek over, inmiddels overleden schrijver, Ivo Michiels. Daarnaast werkt ze voor haar man, Stefan Hertmans, als auteursmanager. We maken ons op voor een boeiend gesprek over literatuur en maatschappij met iemand die daar werkelijk alle ins and outs van heeft gezien en meegemaakt.

We hebben haar te gast voor een intiem gesprek en jij kan als Mecenas de opname bijwonen.

Praktische details

Datum: Dinsdag 17 maart 2020 om 10u
Locatie: Kunstencentrum Vooruit, Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent

Meld je aan voor dit event

Enkel Mecenassen kunnen zich registreren voor dit event.

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony