24/03/2020: Benjamin Verdonck

Benjamin Verdonck is een beeldend kunstenaar – en theatermaker die steeds op zoek is naar het kruispunt tussen ecologie, maatschappelijke engagement en beeldende kunst. Met zijn werk Kalender hield hij bijvoorbeeld 365 dagen lang publieke interventies in de stad Antwerpen, met een gigantische mus die te pletter stortte op de Meir, een reuzenei in Park Spoor Noord en vogelverschrikkers langs de Antwerpse Ring. In 2011 riep hij de kunstensector in een ecologisch manifest, ‘Handvest’, op tot een radicale, duurzame verandering. Het manifest was zodanig ingrijpend dat slechts één theaterhuis het ondertekende.

Toch houdt het hem niet tegen te leven volgens deze principes, zowel in zijn werk als in zijn persoonlijk leven, een leven dat hij ook volop inzet voor de kunst. Hij heeft bijvoorbeeld meerdere installaties gemaakt waar hij ook werkelijk in woonde, zoals een groot nest hangend aan de kant van een gebouw, theatervoorstellingen die hij handig in een koffer kan meenemen op de trein en een atelier dat rechtstreeks is verbonden met zijn woonplaats. Ook recente voorstelling AREN’ is ‘gerecycleerd’ theater, gemaakt van de overschotjes rekwisieten en ongebruikte ideeën, om ook in het proces alleen al te tonen dat het anders kan.

We hebben hem te gast voor een intiem gesprek en jij kan als Mecenas de opname bijwonen.

Praktische details

Datum: Dinsdag 24 maart 2020 om 10u
Locatie: Kunstencentrum Vooruit, Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent

Meld je aan voor dit event

Enkel Mecenassen kunnen zich registreren voor dit event.

Zo wordt Zwijgen is geen optie gemaakt

De gesprekken die je kan bekijken en beluisteren via Zwijgen is geen optie zijn het eindresultaat van ons Mecenaat: een verzameling nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage en hun kennis onze werking mogelijk maken.

Onze gesprekken worden ook mee door hen verspreid, geholpen door de inmiddels 10.000 leden van onze gratis nieuwsbrief.

Leer hier meer over het Mecenaat of over Zwijgen is geen optie.