24/03/2020: Benjamin Verdonck

Benjamin Verdonck is een beeldend kunstenaar – en theatermaker die steeds op zoek is naar het kruispunt tussen ecologie, maatschappelijke engagement en beeldende kunst. Met zijn werk Kalender hield hij bijvoorbeeld 365 dagen lang publieke interventies in de stad Antwerpen, met een gigantische mus die te pletter stortte op de Meir, een reuzenei in Park Spoor Noord en vogelverschrikkers langs de Antwerpse Ring. In 2011 riep hij de kunstensector in een ecologisch manifest, ‘Handvest’, op tot een radicale, duurzame verandering. Het manifest was zodanig ingrijpend dat slechts één theaterhuis het ondertekende.

Toch houdt het hem niet tegen te leven volgens deze principes, zowel in zijn werk als in zijn persoonlijk leven, een leven dat hij ook volop inzet voor de kunst. Hij heeft bijvoorbeeld meerdere installaties gemaakt waar hij ook werkelijk in woonde, zoals een groot nest hangend aan de kant van een gebouw, theatervoorstellingen die hij handig in een koffer kan meenemen op de trein en een atelier dat rechtstreeks is verbonden met zijn woonplaats. Ook recente voorstelling AREN’ is ‘gerecycleerd’ theater, gemaakt van de overschotjes rekwisieten en ongebruikte ideeën, om ook in het proces alleen al te tonen dat het anders kan.

We hebben hem te gast voor een intiem gesprek en jij kan als Mecenas de opname bijwonen.

Praktische details

Datum: Dinsdag 24 maart 2020 om 10u
Locatie: Kunstencentrum Vooruit, Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent

Meld je aan voor dit event

Enkel Mecenassen kunnen zich registreren voor dit event.

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony