An Devroe

An, waarom wil je graag Mecenas worden?

Jullie gesprekken zijn een verademing tussen alles wat (on)vrijwillig op ons afkomt. Zelfs het zwart-wit doet deugd aan de ogen, alsook de setting, de boodschap(pen) komen des te helderder over. Het heen-en-weer tussen iemand die ons iets te vertellen heeft – veelal gekristalliseerd in een zinnetje dat blijft hangen*- en de interviewer/monteerder is om van te smullen. Hier geen gebrek aan tijd noch interesse van de interviewer waardoor de gast met zoveel meer nuances en motiveringen voor de dag komt dan op andere platformen, wie weet tot haar/zijn eigen verbazing soms (*”Je kunt altijd kiezen hoe je naar de mens kijkt die tegenover je zit” van Marjan Gryson is zo’n zinnetje dat ik dan graag doorstuur naar naasten) Het is een voorrecht om samen met de interviewer op die open, oprechte manier naar de gasten te kijken.

Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig?

Heel soms denk ik dat alles wat ik doe een soort voorbereiding is om te kunnen lezen of schrijven, gedachten op een rijtje, maar ik spendeer mijn tijd aan bibliotheekwerk, stukken over erfgoed schrijven, vegan recepten koken, fotografische exploraties, gezinsdingen, innigheid, gesprekken, verwonderd zijn.

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord