Angelique Van Ombergen: De mensheid op haar tippen

Lieve Helden,

Angelique is van het slimste dat ons land te bieden heeft. Door Forbes bekroond tot een van de meest veelbelovende wetenschapsters. Van. De. Wereld. En vandaag coördineert ze het wetenschappelijk onderzoek bij het Europese Ruimteagentschap ESA.

Het gesprek gaat breed. En diep: Van de absurditeiten in academische carrières tot de toerekeningsvatbaarheid van beruchte misdadigers.

Maar wij leerden vooral dat wanneer wij, als mens of als mensheid, beslissen om op onze tippen te gaan staan, er wonderlijke dingen kunnen gebeuren.

Bekijk of beluister hier gratis het volledige gesprek:
https://zwijgenisgeenoptie.be/angelique-van-ombergen

De eerste schooldag is achter de rug. Wat wij daar zagen, is niet minder dan waar Angelique over spreekt. De mensheid op haar tippen. Leerkrachten die bufferen tussen de mondmaskervreemde wereld en de schoorvoetende stapjes van kleuters. Kinderen die hun onwennigheid verbijten en ouders trots naar huis toe sturen. Ouders die daarna hun werk oppikken, vastberaden om hun kinderen een betere wereld achter te laten. Soms met de moed der wanhoop. Maar altijd met moed.

Wij willen er samen met jullie zo een jaar van maken. Op onze tippen. Niet door grootse evenementen. Niet door scoops. Niet door meer en meer interviews. Maar met een plichtbewuste zorgzaamheid. In de selectie van onze gespreksgasten, in onze voorbereiding, in de montage, in het contact met onze gasten achteraf, in de gesprekken met onze community.

Bewust dat we op een scharniermoment leven. Waarin elke kleine beslissing grote gevolgen kan hebben. Maar ook ontspannen. Omdat schoonheid niet geboren wordt vanuit een kramp, maar vanuit weldoordacht plezier.

Word nu Mecenas van Zwijgen is geen optie.
Een kleine beslissing.
Met grote gevolgen.

Plichtbewust en zorgzaam,
Tom & Anthony

ps: We liggen allemaal
pps: in de goot.
ppps: Maar sommigen
pppps: onder ons
ppppps: kijken
pppppps: naar de sterren.
ppppppps Dat is gestolen.
pppppppps: Maar wel vertaald.
ppppppppps: Sorry Oscar.


Laat ons weten wat ZIGO voor jou betekent. Of word Mecenas van Zwijgen is geen optie als je het belangrijk vindt dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken. Je leest er hier meer over.

Als jij denkt dat de uitschrijflink aan jou denkt, denk dan maar gauw iets anders. Die link is alleen in zichzelf geïnteresseerd. Laat u door zijn blauw lijntje niet verleiden. Wie klikt, komt van een kale reis thuis. Zegnietdatwejounietgewaarschuwdhebben! EEN GEWAARSCHUWDE HOND IS EEN KAT WAARD! 

Een spaghetti, alsjeblieft. Veggie of vlees? Veggie. Met kaas? Met kaas. Ok, komt eraan. Betrouwbare lieverds zijn het, bij Kunstencentrum Vooruit in Gent

Ontvang deze nieuwsbrieven in jouw eigen mailbox

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een reactie