Ann Van der Gucht

Ann, waarom wil je graag Mecenas worden?

Omdat ik onafhankelijke en ge-engageerde journalistiek belangrijk vind, omdat ik goede en diverse communicatie belangrijk vind, omdat ik een visie wil uitbouwen op basis van voortschrijdend inzicht. Hoe ruimer je referentiekader, hoe juister en verfijnder je een visie kan opbouwen. Dit is essentieel om voor de juiste vertegenwoordigers van het volk te kiezen en in een samenlevings-opbouwende dialoog te gaan met medeburgers. Onze wereld heeft daar nood aan volgens mijn visie. Dat kan niet alleen overgelaten worden aan de media, politiek en onderwijs.

Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig?

Zoals de meeste mensen, vermoed ik, gaat de meeste van mijn tijd naar werk en gezin. Daarna naar wandelen in de natuur en beeldende kunst creëren en beleven. En met de tijd die dan overblijft probeer ik zinvol mijn bijdrage te leveren aan de maatschappij door te lezen, te luisteren, te debatteren, aan politiek te doen waarbij ik vooral wederzijds proberen elkaar te begrijpen en nuance heel belangrijk vind. Dat is nog de grootste kunst.

Geef een antwoord