Annelies Neels

Annelies, waarom wil je graag Mecenas worden?

In een wereld vol snelle informatie vind ik het belangrijk dat er nog langzaam en verdiepend gezocht wordt naar inhoudelijk scherpe en goed onderbouwde antwoorden op vragen.

Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig?

Als jonge vrouw heb ik lesgegeven in verschillende landen en culturen, door mijn terugkeer naar het Vlaamse onderwijs merk ik hoe beperkt ons beleid kijkt naar diversiteit. Via mijn master Gender en Diversiteit probeer ik wegen te zoeken naar een diverser en inclusiever onderwijsbeleid.

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord