Annemie Hillewaere

Annemie, waarom wil je graag Mecenas worden?

Afgezien van mijn twee Renaissance-koren heb ik er geen enkele behoefte aan om mij, bij welke club dan ook, aan te sluiten. Voor de ‘liefste-mensen-ter-wereld’-club maak ik graag een uitzondering.
ZIGO is mij pas recent, via het razend-boeiende GUM, in de schoot geworpen. De boeiende en ontroerend-diepe ont-moetingen met ‘mooie’ mensen raken mij: mensen die, ondanks (of dank zij) hun twijfels, ons toch een positieve spiegel van deze, niet altijd schone, wereld voorhouden.

Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig?

‘Op rust’ maar niet ‘roestig’: (klein)kids, buren, vrienden, boeken, films, musea, camperreizen …, leer- en nieuws-gierig (eigen Latijn-groepje, Boks-je-fit), wandelen/fietsen aan zee, Renaissance-koorzang, …

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord