Anouk Habing – ten Elzen over ons gesprek met Bert Roebben

Een prachtig gesprek dat mij helpt in mijn zoektocht naar mijn eigen roeping. wat me vooral raakte in dit gesprek was de herkenning dat we de verhalen niet verloren mogen laten gaan, dat de wereld dan bloedeloos wordt. En dat religie daarbij een taal vormt om deze diepmenselijke zaken bespreekbaar en gemeenschappelijk te maken. Ik ben erg op zoek naar manieren om de verhalen uit mijn kindertijd (katholiek) in de huidige maatschappij te laten weerklinken. Omdat ik de waarde van deze verhalen inzie, maar me niet goed tot het instituut kerk kan verhouden. Ik laat het nog even doorwerken, merk dat ik wil ontstaan in ontmoeting. En dat ik me afvraag of er in Nederland ook zo’n mooi initiatief als ZIGO bestaat. En als dat niet zo is, dat het dan tijd wordt zoiets te creëren.

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony