Arnaud Rogiers

Arnaud, waarom wil je graag Mecenas worden?

Na een drukke werkdag heb ik geen nood aan een zoveelste herhaling van iets op tv.
Ik maak het gezellig en zet de podcast op. De gesprekken roepen tal van emoties op en doen mezelf mee nadenken over onderwerpen die we aan onze eettafels bespreken.

Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig?

We leven in een psychisch kwetsbare samenleving. Het ergste is dat we die zelf gecreëerd hebben, maar nu niet weten hoe we ermee moeten omgaan.
Dagelijks zet ik me in in de dringende hulpverlening, maar ook daar laat de overheid ons in de steek. Opleiding ontbreekt professionals maar ook de burger om om te gaan met psychoses, depressie, burn-outs, suïcide, …
Iedereen wordt ermee geconfronteerd, hetzij in dichte kring hetzij van horen zeggen. Toch vinden we het nog steeds taboe om te moeten zeggen dat het niet oké met ons gaat en dat we hulp nodig hebben…
Dat is m’n doel, die gevoelige onderwerpen bespreekbaar maken en zorgen dat deze in nuldelijnszorg aangepakt kunnen worden.

Cool Arnaud, we zijn echt blij en dankbaar dat je erbij bent. Dankzij jouw steun kunnen we Zwijgen is geen optie blijven maken. We hopen dat je bij ons veel fijne mensen ontmoet en dat we dankzij jouw tips en feedback nog veel schone gesprekken kunnen voeren. Tot snel!

Je kan Arnaud mee verwelkomen in de commentaren onderaan deze post.

Geef een antwoord