Birgit De baere

Birgit, waarom wil je graag Mecenas worden?

Jullie nemen echt tijd om een onderwerp uit te diepen. Nuance, openheid, eerlijkheid zijn daarbij altijd aanwezig. Dat is iets wat ik enorm mis in de gewone media.

Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig?

Het klimaat baart mij immens veel zorgen. De afstand tussen mens en natuur is groot en nog steeds zoveel mensen gaan er zo laks mee om. Het is ook voor mij een moeilijk evenwicht om ‘mee te lopen met de maatschappij’ versus het ‘op mijn eigen manier te doen’. Ik ben kinesiste van beroep, maar ook yoga lerares in opleiding. Lichamelijk en fysisch welzijn hangt voor mij enorm aan mekaar. En wat hebben we aan die twee als we geen leefbare planeet meer hebben?

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord