Birgitta Franckx

Birgitta, waarom wil je graag Mecenas worden?

Omdat ik geniet van deze gesprekken. Dit is een heel interessante manier waarop ik andere werelden kan leren kennen. Ik kan de informatie vertrouwen omdat ze altijd genuanceerd is en volledig. De tijd die wordt genomen om met iemand te praten en de onthaasting die hiervan uitgestraald wordt geeft me een goed gevoel. Het zet zich af tegen de kwalijke evolutie om te debatteren op basis van de waan van de dag.

Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig?

Als leerkracht biologie in middelbaar onderwijs ben ik veel bezig met jongeren en hun struggle. op school, met hun stress en
Naar hoe we onze relatie met de natuur kunnen herontdekken en waarderen, en dus met de klimaatverandering.
Ik doe ook gewoon veel aan natuurobservatie
en wijdt veel tijd aan mijn kinderen en hoe ze de wereld op een positieve manier te ontdekken.

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord