Christophe Busch: Relaties smeed je in vredestijd

Teerbeminde tijgers,

Opgepast: populair, hypothetisch en donker drieluik! 1. We leven allen steeds meer in bubbels waarin we alleen bevestigd worden in onze eigen mening. 2. Binnenin deze bubbels worden onze meningen bij gebrek aan tegenstem alleen maar extremer. 3. We slagen er daarom steeds minder in het compromis te vinden.

Het resultaat? Een machteloze politiek die niet de hervormingen kan doorvoeren die nodig zijn om de problemen echt op te lossen.

Het tegenargument voor dit donker drieluik? Christophe Busch! Ex-directeur van Kazerne Dossin (Holocaust) en vers directeur van het Hannah Arendt Instituut (burgerschap). Niet met een groot plan. Niet met dramatische uitspraken. Niet met vingerwijzingen, zondebokken of dogmatisch denken. Wel met empathie. Empathie, gecombineerd met messcherpe analyses gebaseerd op een breed historisch besef. 

Wie zich zorgen maakt, mag dit niet missen.

Bekijk of beluister gratis het volledige gesprek hier:
https://zwijgenisgeenoptie.be/christophe-busch/

Ohja ahja, we waren echt niet zo tevreden afgelopen week. Lockdowns kunnen wegen. En dan, als door De Kosmos gestuurd, mochten we een paar avonden aan het kampvuur doorbrengen met lieve mensen. We spraken niet echt over Corona. Wel over dromen, verlangens, moeilijkheden en successen. En we reden naar huis, nipt tegen de avondklok, om met ons hoofd in de kussens te beseffen dat we het gelijk aan onze kant hadden. Wij, wij missen gewoon mensen. Maar die mensen, die zijn er nog altijd. Die mensen, zijn er altijd.

Zo’n virtueel kampvuur is niet hetzelfde, maar toch: als Mecenas van Zwijgen is geen optie kom je in de warmste club terecht die wij kennen. Twijfel niet, kom erbij, word nu Mecenas van Zwijgen is geen optie. Hierrrr klikken.

U zeer genegen,
Tom & Anthony

ps: Ik koos een onderwerp.
pps: Las alles wat erover te vinden was.
ppps: Sprak iedere stem.
pppps: Aanhoorde elke waarheid.
ppppps: Woog alle argumenten plichtsgetrouw af.
pppppps: Nooit eerder was ik zo zeker
ppppppps: over mijn hardnekkig twijfelen.


Laat ons weten wat ZIGO voor jou betekent. Of word Mecenas van Zwijgen is geen optie als je het belangrijk vindt dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken. Je leest er hier meer over.

WEET JE WEL HOEVEEL WERK DAT KOST ZO EEN NIEUWSBRIEF SCHRIJVEN EN GESPREKKEN OPNEMEN EN VANALLES EN DAN GA JIJ ZO GEWOON MAAR MET EEN KLIK ONS PIJN DOEN ZO DOOR UIT TE SCHRIJVEN ZO VOOR DEZE NIEUWSBRIEF ENALLES NIET NETJES NEE ECHT NIET NETJES.

“Rudy werd op dezelfde leest geschoeid.” We hebben geen idee wat dat spreekwoord wil zeggen, maar de slimmerd die ons daarbij kan helpen loopt vast rond in Kunstencentrum Vooruit in Gent

Ontvang deze nieuwsbrieven in jouw eigen mailbox

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een reactie