Claudia Van Severen

Claudia, waarom wil je graag Mecenas worden?

Ik denk dat er vandaag, in ons land, aan weinig meer behoefte is dan mensen die echt met elkaar in gesprek gaan. Ik doe al een poos mijn best om de dagelijkse media niet meer te volgen, want zij brengen een totaal fout en onrealistisch mens- en wereldbeeld. Ik snak naar echt nieuws, echte gesprekken tussen mensen van vlees en bloed die kritisch zijn voor elkaar en niet stoppen met doorvragen wanneer het pijn doet, maar tegelijk elkaar altijd met het meeste respect blijven behandelen. ZIGO is een van die heerlijke pauzeknoppen in de rush van het vluchtige ‘nieuws’, het is altijd even stilstaan en weer beseffen van: Tuurlijk, daaaaaar draait het om! Het houdt mijn focus scherp en juist gericht.

Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig?

Mijn job als referendaris bij het Hof van Cassatie. Mijn engagement en vrijwilligerswerk voor KlimaatContact, een vzw die als missie heeft om van klimaatvriendelijke keuzes het nieuwe normaal te maken. Mijn foodblog, waarmee ik mensen hoop te inspireren tot een (meer) plantaardige levensstijl.

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord