Damya Laoui: Ik heb nog niets gedaan

Groten der aarde,

In 2018 werd Damya door New Scientist – we lezen het wekelijks – uitgeroepen tot Wetenschapstalent van het jaar. Meer dan terecht, als je zoals haar veelbelovende resultaten boekt in het ontwikkelen van een vaccin tegen kanker.

Onze verwachting was dat er achter de wetenschappelijke doorbraken een bijzondere mens moest schuilen. Iemand die de moeilijke vragen opzoekt en niet tevreden is met standaard antwoorden. Spoiler: we hadden gelijk.

Bekijk of beluister hier het volledige gesprek:
https://zwijgenisgeenoptie.be/damya-laoui/

Het is onze eerste zomer dat we blijven uitzenden en het doet ons eerlijk waar deugd. We gaan ervan uit dat deze vakantie niet voor iedereen als vakantie voelt. Dat er ook gewerkt moet worden. Niet genoeg geld is. Zieken om voor te zorgen. Problemen om op te lossen.

Dan hopen we, in alle bescheidenheid, dat dit mailtje jou een uurtje inzicht en hoop brengt. En als jij bij de mensen bent die het zich kunnen veroorloven om ons financieel te steunen, lees dan hier meer over het Mecenaat. Dankzij jou kan iedereen, ook wie het minder breed heeft, gratis van onze gesprekken blijven genieten. In goede en in mindere tijden.

Dank u,
Tom & Anthony

ps: Ariel wilde graag benen
pps: omdat de mens
ppps: zo schoon kan dansen.
pppps: Wist ze veel
ppppps: dat we die ook gebruiken
pppppps: om druiven tot wijn te stampen.


Laat ons weten wat ZIGO voor jou betekent. Of word Mecenas van Zwijgen is geen optie als je het belangrijk vindt dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken. Je leest er hier meer over.

Er was eens een nieuwsbrief van wie alle lezers op een dag beslisten nooit meer om de uitschrijflink te klikken. En de verzenders leefden. Zo lang. Zo gelukkig!

Vriendschap en vertier is ook in de zomermaanden te vinden in Kunstencentrum Vooruit in Gent

aar.

Vergeleken met het vorige:
Drie keer meer unieke bezoekers op onze website
Vier keer meer luisteraars voor onze podcast
Vier keer meer kijkers voor onze video’s
Drie keer meer abonnees op onze nieuwsbrief

En
(kan altijd beter)
dubbel zoveel Mecenassen

Maar ook: mensen aangeworven en moeten laten gaan, moeten op adem komen van drie jaar onafgebroken gesprekken opnemen, ons afvragen of onze video’s het verschil wel maken, en vooral, bovenal door al de moeilijkheden heen:

Getroost en gesteund en aangejaagd worden door alle mensen die we te gast hebben gehad, door iedereen die beslist zich in te schrijven voor onze nieuwsbrief, door iedereen die ons mailt, kaartjes stuurt, Mecenas wordt, verhalen deelt, z’n best doet, z’n stinkende stinkende best doet, om van deze wereld een betere plek te maken.

Het was een hobbelige edoch schone tocht die we het afgelopen jaar samen hebben afgelegd. En het voelt alsof we, voor het eerst in drie jaar, aanmeren. In rustig water. Met zomerse deuntjes die ons van aan de kade tegemoet komen, de geur van jasmijn die ons hoofd doet tollen en onze geliefden die ons, met een glas in het hand, glimlachend, zeggen dat het goed geweest is.

Het is goed geweest.

We gaan genieten van de zomer.
En elke twee weken, vind je ons.
In jouw mailbox.
Met een nieuw gesprek.

Geniet van de zomer.

Liefs,
Tom, Freek & Anthony


Laat ons weten wat ZIGO voor jou betekent. Of word Mecenas van Zwijgen is geen optie als je het belangrijk vindt dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken. Je leest er hier meer over.

Al die keuzes, al die beslissingen. We gaan helpen. Beloofd. Zo: van deze e-mail hoef jij je niet uit te schrijven. Hebben we voor jou beslist. Makkelijk, toch?

Als Dag Allemaal ons op de cover wil zetten, stuur ze dan gerust naar Kunstencentrum Vooruit in Gent

Ontvang deze nieuwsbrieven in jouw eigen mailbox

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een reactie