Dan volgt de rest – Bart Weetjens

Liefste Helden,

Het verhaal van Apopo leest als een sprookje: Bart Weetjens traint ratten om landmijnen te ontdekken en redt duizenden levens.

Zijn werk wordt bekroond door Ashoka, de Schwab Foundation van het World Economic Forum en met een Skoll Award voor sociaal ondernemerschap. Het maakt van Bart een van de meest bekroonde sociale ondernemers uit ons land.

Het gesprek was fantastisch maar het woord Apopo valt niet. Dat hadden we zo afgesproken.

Bekijk hier de videjo 
Of beluister het gesprek op Spotify of iTunes

We willen deze ruimte graag gebruiken om onze vrienden van de Staatsveiligheid een hart onder de riem te stoppen. Net zoals onze demente grootmoeder – God hebbe haar ziel – worden ze te pas en te onpas gebruikt als argument in een discussie zonder zelf te kunnen meepraten.

Lieve Staatsveiligheid, we weten dat jullie meelezen. Het is oké. Als jullie hetzelfde lot beschoren zijn als onze grootmoeder is er een geruststelling: ooit komt er rust!

Alfa tango,
Tom & Anthony

PS: We gebruiken calculator om te rekenen
PPS: Wikipedia om te weten
PPPS: Spellingcorrectie om te verbeteren
PPPPS: En de thesaurus om ons te profileren
PPPPPS: Hoe artificieel is jouw intelligentie?


Elke vriendschap heeft een uitschrijflink. Bij sommige wordt die aangeklikt na een zatte discussie. Een verhuis. Een gestolen liefde. Maar nooit na het ontvangen van een liefdevolle e-mail. 

Ontvang deze nieuwsbrieven in jouw eigen mailbox

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een reactie