Dat is mijn bijbel – Ankie Vandekerckhove

Onafhankelijken,

Eind vorig jaar wordt een huis gekraakt in Gent. Bewoond of niet: de verwarring was excuus genoeg voor 25 hooligans om het pand na een voetbalmatch te bestormen. En Ankie ziet het live gebeuren.

Met het gekraakte pand als achtergrond voeren we zes maanden later een lang gesprek over mensenrechten. Haar bijbel, zo zegt ze zelf. En zoals vele gelovigen, vraagt ze zich af waarom die bijbel niet voor iedereen heilig is. 

Kijk en luister naar een eerlijk gesprek of deel de overpeinzingen van Ankie met jouw Facebook homies 

Jullie adviseerden ons na vorige nieuwsbrief om een besloten Facebook groep op te richten voor onze ZIGO Mecenassen. We hebben plichtsgetrouw jullie advies gevolgd en mannekes, wat een geniaal idee!

Gezien de issues met onze mannelijkheid, kunnen we onmogelijk toegeven dat we echt ontroerd raakten door de eerste reacties daar. Het is allemaal wel schoon, maar wij ploegen vooral onverstoord verder.

Fikse groeten,
Vanonder een dekentje in de zetel,
Wit wijntje erbij,
Tom & Anthony

PS: Sorry voor vorige week
PPS: We waren aan het verzuipen in een documentaire
PPPS: Binnenkort op een internet in uw buurt!

Afgelopen week vervoegden Tessa, Patricia, Inge, Saskia, Linda Tanja en Steven het ZIGO Mecenaat. Welkom!

Volgende week publiceren we een interview met Anthony zijn idool. Wil je zijn blozende kaken en stotterende vragen liever niet meemaken, schrijf je dan uit.

Ontvang deze nieuwsbrieven in jouw eigen mailbox

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een reactie