De vrijheid, niet het geld – Josse De Pauw

Elke pauze heeft betekenis. Elk woord is weloverwogen. Josse De Pauw zien spreken is achteroverleunen en overspoeld worden. “Als je erover nadenkt, is het feit dat we er zijn gewelddadig. Er blijven, zou gediend zijn bij zachtaardigheid.”

We mochten met hem spreken over de plaats van kunst in onze samenleving, over macht, over twijfel en over zoeken naar verschillen in plaats van gelijkenissen.

Het resultaat ligt ons zo na aan het hart, dat we moeite hebben om het publiek te maken. 

En toch kan je het gesprek hier bekijken of beluisteren. En met evenveel liefde delen

Met het starten van het koersseizoen, openbaart zich traditioneel de grootste kloof tussen Tom en Anthony ooit treffend beschreven als de Tom-Tony-koersliefhebber-koershater-kloof. 

Die kloof wordt overbrugd door de zalvende kracht van Tom zijn verjaardag, traditioneel gevierd op 30 maart. Dat zowel het koersseizoen als de verjaardag van Tom jaarlijkse gebeurtenissen zijn, is niets minder dan een wonderlijk mirakel zonder wie onze vriendschap waarschijnlijk al gesneuveld was.

Gelukkige verjaardag, broer.

In somnis veritas,
Stromboli patatti,
Tom & Anthony

PS: Weet iemand de uitknop van de regen zitten?
PPS: Duwen is een optie.

Vind je ook dat cynisme bestreden moet worden met hoop? Word dan ZIGO Mecenas. 11 nieuwe mecenae sinds vorige week!


In andere nieuwsbrieven is de uitschrijftekst altijd hetzelfde. Als je dat leuker vindt, schrijf je dan hier uit. 

Ontvang deze nieuwsbrieven in jouw eigen mailbox

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord