Denia Peeters

Denia, waarom wil je graag Mecenas worden?

Ik heb met heel veel plezier en aandacht al verschillende van jullie podcasts beluisterd. In een wereld van versnippering, verstrooiing en versnelling vind ik het bijzonder inspirerend om af en toe meegenomen te worden in de diepte van de gesprekken die jullie voeren. Ik vind het dan ook de max als jullie dit kunnen blijven doen en wil daarom heel graag mijn steentje bijdragen.

Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig?

Vandaag de dag ben ik met een aantal dingen bezig. Ik ben mama van een peutertje en dus helemaal mezelf aan het verdiepen in bewust ouderschap. Ik werk ook in de hoofdbibliotheek van Brugge waar ik me ontferm over de non-fictie afdeling. Daar doen we verschillende projecten ook, naast het aanbieden van boeken. Zo wil ik nu graag een stadsbreed digitaal inclusief beleid uitwerken om ook kwetsbare groepen mee te kunnen nemen in de nieuwe digitale maatschappij. In mijn vrije tijd ben ik ook mindfulnesstrainer en yogadocent geweest, maar tegenwoordig geef ik enkel les aan de meest weerspannige student van allemaal: mezelf. Ik heb ook de droom om zelf te gaan schrijven, maar dan moet ik eerst nog een aantal obstakels uit te weg ruimen. Tot die tijd lees ik heel graag boeken van anderen ;-). En natuurlijk luister ik ook af en toe naar jullie podcasts.

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord