Dimitri De Keukelaere

Dimitri, waarom wil je graag Mecenas worden?

Ik heb lang getwijfeld om mecenas te worden. Omdat ik nooit echt veel reserve heb gehad. Maar nu hak ik de knoop door! Ik wil iets steunen waar ik zelf 100 procent achter sta. Wat jullie doen is hoognodig! Een platform bieden voor mensen die met dezelfde vragen zitten. Daar begint het, een platform waar we als gelijksgezinden kunnen samenkomen. En dan bedoel ik niet dat we allen hetzelfde denken maar dat we vooral eensgezind zijn over het feit dat we van onze wereld een betere plek willen maken. Om daar te komen is het belangrijk dat we kunnen praten en discussieren over waar het er om gaat!

Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig?

Ik kijk vooral met veel argusogen hoe de geopolitieke strijd er aan toegaat. Hoe we van een unipolaire machtsblok (Amerika) naar een multipolaire (China, Indië, Rusland, etc) machstevenwicht toe groeien.
Hoe onze kijk op ons kapitalistisch systeem gradueel aan het veranderen is, en hoe meer we beseffen dat het anders moet.
Het is belangrijk dat we zoveel mogelijk stemmen kunnen horen in hoe we het anders kunnen aanpakken.

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord