Dominique Heyzak

Dominique, waarom wil je graag Mecenas worden?

Ik ben al vaak onder de indruk geweest van de gesprekken, zo herkenbaar soms en altijd interessant. Ik wil steunen om dit initiatief groter te maken en om er een beetje bij te horen wellicht, een deel van de oplossing zijn als het ware, … Of als het letterlijk mag, Ik zwijg nu veel meer dan vroeger en vraag me vaak af waarom.

Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig?

Ik ben 60 en sta al een eeuwigheid in het onderwijs als leerkracht ‘zedenleer’, maatschappelijke betrokkenheid is een tweede natuur geworden. Mijn leermeesters in Gent waren o.a. Jaap Kruithof, Hugo Van Den Enden, Etienne Vermeersch, Freddy Mortier,… Johan Braeckman en Michel Van den Bossche liepen er ook al rond. “De Mens aan de Grens” en later “De ogen van de Panda” waren toen verplichte lectuur. Ik prijs me erg gelukkig met dat verleden.

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord