Eline Vermeersch

Eline, waarom wil je graag Mecenas worden?

Zigo brengt mij inzicht door diverse en vaak vernieuwende perspectieven aan het woord te laten. Dit zet me aan het denken, geeft me voer en goesting om zelf het gesprek aan te gaan met anderen en beïnvloedt mij in de acties die ik neem. Verfrissend is ook jullie aanpak om weg te blijven van de tegenstelling. Het is en-en eerder dan of-of.

Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig?

Professioneel ben ik actief binnen het Departement Werk en Sociale economie (Vlaamse overheid). Daar geef ik mee richting aan het ondersteunen van sociale innovatie in Vlaanderen en ben ik actief binnen de transitie levenslang leren, waarbij we nieuwe ideeën omtrent leren en werken in de praktijk brengen (www.transitiellw.be).

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord