Elke Eeckhaut

Elke, waarom wil je graag Mecenas worden?

Omdat ik graag intellectueel uitgedaagd wordt. Jullie creëren interessante gesprekken en helpen mijn wereldbeeld te verruimen. En omdat zo een initiatief verdient gesteund te worden.

Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig?

Sinds de laatste 3 jaar ben ik een expat vrouw in China. Ik kan dus zeker en vast zeggen dat ik de laatste jaren de kans gekregen heb om de wereld vanuit een ander perspectief te zien. Daarom dat ik jullie gesprekken nog zoveel meer kan appreciëren. Jullie helpen mensen groeien en proberen op jullie manier hun wereldbeeld aan te passen. En dat is zo belangrijk. Ook is het zalig voor mij om wat van Belgische bodem te kunnen zien. Wij hebben hier wat Belgische vrienden gemaakt en soms komen we samen om een aflevering te zien en daarna er dan over te praten. Hele toffe en interessante discussies hebben wij hier al gehad. Heel erg veel dank daarvoor.

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord