Emilie Poelmans

Emilie, waarom wil je graag Mecenas worden?

Wat jullie doen, heeft zoveel waarde. Ik volg jullie gesprekken al een tijdje en ben telkens onder de indruk van hoe diepgaand de gesprekken zijn, van hoe er tijd wordt genomen om te praten en vooral te luisteren, van hoe jullie durven moeilijke vragen stellen, durven meer uitleg vragen. Ik geloof meer in een sterke organisatie met een brede basis dan een individuen die allemaal alleen staat te roepen en kei hard vechten voor deze wereld. Daarom wil ik jullie graag steunen, omdat ik heel graag wil geloven dat dit op korte en lange termijn impact heeft op onze levens.

Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig?

Ik werk zelf in de culturele sector. We maken theater voor jong publiek. Er wordt vaak gezegd dat kinderen en jongeren de toekomst zijn. Gezien de urgentie van de klimaatcrisis, denk ik dat we hen voldoende handvaten moeten geven om te blijven hopen en dromen. Zelf verlies ik soms de hoop. De klimaatcrisis en hoe er mee omgegaan wordt, maakt me bang. Dus, als je vraagt waar ik mee bezig ben overdag dan is het theatermaken, maar hoe langer hoe meer kan ik niet meer anders dan bezig zijn met de crisis waar we midden in zitten.

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord