En wat als het niet lukt?

Taaie Teerbeminden,

We weten niet waar jullie wakker van liggen. Klimaat, ongelijkheid, discriminatie of democratie. Op grote schaal – gaan we onder de twee graden opwarming blijven? – of in jouw eigen leven – ga ik het einde van de maand wel halen? In al deze gevallen is er iets dat ons bindt: we willen beter. En we geloven dat beter kan.

Maar wat als beter niet lukt? Wat als de doelen die je voor jezelf stelt, omdat je gelooft dat ze terecht zijn, omdat je gelooft dat de wereld er een betere plaats van zou worden, onhaalbaar blijken? Wat als blijkt dat jouw geloof onterecht was?

Een moeilijke, grote vraag. En daarom. De start van onze derde aflevering.

Bekijk of beluister ze hier:
https://zwijgenisgeenoptie.be/wat-als-het-niet-lukt/

Vorige week dachten we ahja laat ons eindelijk een t-shirt en een totebag te koop zetten op onze webshop. Deze week denken we oei amai dat zijn precies wel veel bestellingen. Lang verhaal kort: je hebt nog een week om één van onze mooie t-shirts of totebags te bestellen, daarna halen we ze van onze website en gaan we in druk- en verzendmodus. Dit ontwerp komt daarna niet meer terug. Omdat schone dingen schaars zijn.

En een paar weken geleden vroegen we wat jullie van onze afleveringen of van Zwijgen is geen optie vinden. Omdat wij eerlijk waar leren van hoe jullie naar ons kijken. Het resultaat van alle reacties, vind je sinds een paar dagen op onze Waarom pagina. Als wij het even lastig hebben, klikken we daar lustig rond. Als Mecenas, raden we je aan hetzelfde te doen. Alle complimentjes daar, zijn er eigenlijk ook voor jullie.

Zonder tierlantijntjes,
Tom & Anthony

ps: Een goed gesprek.
pps: Iemand spreekt
ppps: iemand luistert
pppps: iemand voelt zich begrepen
ppppps: en iemand begrijpt.
pppppps: Een goed gesprek.
ppppppps: Mijn koninkrijk
pppppppps: en mijn dankbaarheid
ppppppppps: voor elk goed gesprek.


Op de Nationale Veiligheidsraad werd aangekondigd dat uitschrijven van nieuwsbrieven ten vroegste vanaf 8 juni terug mogelijk is. Hetzelfde met de opening van kleuterscholen. Daar is een link.

De afwas is al een tijdje niet gedaan. Dus helpende handen melden zich best voor er Corona uitbreekt in onze koffietassen in Kunstencentrum Vooruit in Gent

Ontvang deze nieuwsbrieven in jouw eigen mailbox

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een reactie