Frans De Clerck: Wie gaat dat betalen?

Warme Vrienden,

Drie jaar geleden spraken we Frans voor het eerst in een eenvoudig vergaderzaaltje bij Triodos, de eerste en voorlopig enige duurzame bank van België waarvan hij de oprichter is. Dat gesprek raakte ons zo, dat we hem in de maanden en jaren daarna meermaals te gast vroegen. Hij weigerde. Elke keer. “Ik heb niets te vertellen. Het is aan de jeugd nu.”

Drie jaar lang bleef hij weigeren maar ook volgen. Hij was op elke Soiree, ontving ons samen met zijn vrouw bij hem thuis wanneer we advies zochten en dropte regelmatige bemoedigende woorden in onze mailbox.

“Ik heb misschien iets te zeggen”, stuurde hij op 27 mei. Een week later zat hij in onze studio. Vandaag kunnen we hem delen. Eindelijk.

Bekijk of beluister hier gratis ons gesprek:
https://zwijgenisgeenoptie.be/frans-de-clerck/

(We konden enkel drie jaar wachten op Frans door de steun van onze Mecenassen. Koop ons tijd, word nu Mecenas van Zwijgen is geen optie.)

Olé! We gaan de hele zomer door, met elke twee weken een nieuw gesprek. Onze reeks Grote Vragen gaat wel even op pauze, tot we opnieuw de nood voelen om iets samen te vatten. Je kan de vijf aflevering grote vragen hier herbekijken of – beluisteren.

Bijna zomer,
Tom & Anthony

ps: Als er iets vreemd is
pps: in de buurt.
ppps: Wie ga je bellen?
pppps: Kobe Ilsen.
ppppps: (love you Kobe)


Laat ons weten wat ZIGO voor jou betekent. Of word Mecenas van Zwijgen is geen optie als je het belangrijk vindt dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken. Je leest er hier meer over.

Als je onze berichten soms overbodig vindt en daarom overweegt uit te schrijven, denk er dan aan dat op de radio elk halfuur hetzelfde nieuws wordt voorgelezen. De hele dag lang. Zot hé?

Ga je er in Gent op uit? Lach eens extra vriendelijk naar de mensen van Kunstencentrum Vooruit in Gent

Ontvang deze nieuwsbrieven in jouw eigen mailbox

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een reactie