Geert De Jaeger: We zijn als Goden

Verstandige vrienden,

Glyfosaat. Monsanto. Genetische gemodificeerde organismen. We kennen maar twee soorten mensen die zich hierover durven uitspreken. Zij die te weinig weten en daardoor de complexiteit niet vatten. En zij die zoveel weten, dat ze geen enkele vraag uit de weg gaan.

Geert De Jaeger is van de tweede soort. Hoogleraar Plantenbiotechnologie en Bio-informatica aan de Gentse universiteit en met zijn onderzoek ingebed in het wereldvermaarde Vlaams Instituut voor Biotechnologie. 

Geert uitgebreid aan het woord laten en zijn woorden gratis met de wereld delen, is volgens ons de enige manier waarop we de kwaliteit van dit debat naar een hoger niveau kunnen tillen. Word nu Mecenas van Zwijgen is geen optie om ons daarbij te helpen.

Gaat u even zitten?

Bekijk of beluister hier het volledige gesprek:
https://zwijgenisgeenoptie.be/geert-de-jaeger/

Het is een druilerige zondagochtend. Frida en Irene zitten enkel gescheiden door het gangpad op een overvolle trein de druppels van hun kartonnen protestbordjes te vegen. “Duurzame landbouw met GGO’s!”, schilderde Frida boven een eivormige wereldbol op haar bord. “Biologische landbouw nu!”, staat er knalrood te lezen bij Irene.

Ze kennen elkaar niet. En hoewel ze hetzelfde doel voor ogen hebben, een klimaatneutrale wereld, zal het ijzig stil blijven rond het gangpad. 

Dat is jammer. En we zouden zowel Frida als Irene zachtjes willen toefluisteren dat verenigd zijn rond eenzelfde doel op z’n minst een goed gesprek waard is. Zeker als er verschillende meningen zijn over de manier waarop dat doel bereikt moet worden.

De waarheid ligt in het gangpad.

U zeer genegen,
Freek, Tom & Anthony

ps: Uw hand in het mijne.
pps: Ge lacht breder dan de zon.
ppps: Mijn voeten tikken de jouwe,
pppps: ik zwier u en uw zweet
ppppps: meelippend in het rond.
pppppps: We DANSEN!
ppppppps: FUCK YOU CORONAAAAAAAA


Laat ons weten wat ZIGO voor jou betekent. Of word Mecenas van Zwijgen is geen optie als je het belangrijk vindt dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken. Je leest er hier meer over.

Het vraagt een moedig mens, te paard door de vlakte te draven en met een speer elke vermaledijde uitschrijflink aan splinters te klieven. Voor God en Vaderland! Karnaval is van ons!

Op zoek naar de geur van lang vervlogen fuiven vindt u ons intens snuivend aan de muren en vloeren van de concertzaal in Kunstencentrum Vooruit in Gent

Ontvang deze nieuwsbrieven in jouw eigen mailbox

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een reactie