Geert Vanpee over ons gesprek met Wannes Cappelle

Waaaaauw, wat een boodschap! Jezelf zijn, er niet proberen bij te horen, jezelf niet verbergen, geen schild bouwen … Wat mij betreft heeft Wannes overschot van gelijk, want stel nog dat je er perfect in slaagt om je anders voor te doen dan dat je bent, er zijn in het leven altijd situaties waarin je niet anders kan dan doodgewoon jezelf zijn. In mijn eigen leven denk ik dan aan de burn-out die ik gehad heb; als ik in de periode daarvoor niemand had gehad waarbij ik mezelf kon zijn, dan had ik me tijdens die burn-out verschrikkelijk eenzaam en aan mijn lot overgelaten gevoeld. Sindsdien ben ik echtwaar gewoon wie ik ben; en als er mensen zijn die me daardoor een zwakkeling vinden, wel, dan is dat maar zo; mijn beste vrienden zijn diegenen die mijn zogenaamde zwakheid juist heel sterk vinden. En geloof het of niet, maar daar voel ik me zo ongelooflijk goed bij. Ik ben dus heel blij dat ook Wannes dit in dit gesprek zo aanvoelde en kon verwoorden!

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony