Geert Vanpee over ons Grote Vraag: “Hoe vrij zijn wij?”

Wat een super mooie aflevering is dit! Sinds een heel aantal jaar stel ik me vaak de vraag: wat is vrijheid? En dan doorloop ik eigenlijk exact hetzelfde proces als wat er hier in deze aflevering doorlopen werd: is vrijheid veel geld verdienen en dus ALLES kunnen kopen wat je maar wil? Of is vrijheid eerder het feit dat je jezelf mag zijn, mag twijfelen, onzeker mag zijn? Wel, in mijn geval is het het laatste; en als twijfel en onzekerheid in de huidige maatschappij als negatief wordt gezien, dan zeg ik: “Kan best zijn, maar ik voel me net het best als ik niet recht door zee ga, maar eerst even twijfel en overweeg of het goed is wat ik doe.” En sinds ik zo denk, leer ik heel andere mensen kennen, hoef ik niet meer aan een verwachtingspatroon te voldoen, kan ik gewoon zijn wie ik ben. Echt, ik herken me hier heel erg in! Hartelijk bedankt voor deze mooie aflevering!