Gerdien Ilmer over ons gesprek met David Van Reybrouck

Zelfs na een 2e keer beluisteren, krijg ik weer een krop in mijn keel bij het beluisteren van dit gesprek. Terecht dat Anthony deze keer vooral stil bleef luisteren. Alle zinnen die David Van Reybrouck uitspreekt kan je op een goudschaaltje wegen. Zijn conclusies over onze zogenaamde gezonde samenleving van hardwerkende Vlamingen zijn terecht snijdend. En dan zijn uitspraken over ons klimaatprobleem waarover ik ook elke dag loop te piekeren – ze schudden me dooreen, omdat ik me besef waarom het mijn betrokkenheid verdient, of ik nu kleinkinderen zal gaan hebben of niet. Maar ook: never, never, never give up. Wat een geluk dat ik mecenas ben en dit gesprek opnieuw kon gaan beluisteren, toen ik onlangs op Canvas de documentaire zag over de interviews die hij hield voor zijn boek Revolusi.

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony