Gerdien Ilmer over ons gesprek met Geert De Jaeger

Heel veel eye-openers. Zelf ben ik een ‘laatbloeier’ en nu pas – als gepensioneerde – consequent bezig met biologische voeding, bewust kopen (vaak dus niet-kopen). Maar ik sluit mijn ogen niet voor de onopgeloste berg problemen waar we nu al tegenaan lopen, door onze megastallen, grootgrondgebruik, verharding van de grond, water- en energie gebruik… Dan voel ik me zo machteloos, met mijn minimale invloed door mijn bewust eten en aangepast koopgedrag. Naïef ook. Door te denken dat duurzaam geteelde producten te eten en mijn huishouden te ‘vergroenen’ toch iéts zou uitmaken tegen die problemen. Wat Geert De Jaeger vertelt in dit gesprek, laat me in ieder geval zien dat we het met een ‘terug naar vroeger en koop lokaal’ niet zullen redden, maar dat ik me ook open moet durven stellen voor nieuwe oplossingen. Ik moet er ook meer over lezen. Dus, ZIGO bedankt voor alle leestips onderaan de video.