Gerdien Ilmer over ons gesprek met Nicky Aerts

Goh, wat een fijn gesprek tussen twee intens luisterende mensen, met mooie stemmen dan ook nog. Ik ben blij dat jullie op de vraag van Socius zijn ingegaan, omdat ik nu eens deelgenoot kon worden van hoe het allemaal bij Zwijgen is geen optie is begonnen. Want ik heb dat begin gemist. Ik ben pas in 2017 geremigreerd vanuit Nederland na daar eerst te zijn geboren en getogen, dan in België gewoond te hebben maar toch weer lang in Nederland te hebben gewerkt. Het feit dat je in Nederland nooit zo’n gesprek als nu met Nicky en Anthony zou horen, maakte dat ik terug naar België wilde. Waarmee ik niet wil zeggen dat Zigo van een doorsnee-Belgische kwaliteit is; juist andersom. Door in dit video gesprek te horen over de uitgangspunten en essentie van Zigo realiseerde ik me opnieuw dat het verbonden zijn met mensen van ultiem belang is. En deze manier van gesprekken voeren zijn steeds opnieuw de goede voorbeelden waaruit ik wil leren. Wat ik ook belangrijk vond in dit interview is te horen hoe je dicht bij jezelf moet blijven bij wat je wil realiseren in je leven. En daarmee bedoel ik niet dat je je licht onder de korenmaat moet zetten, maar wel dat je moet uitgaan van je eigen waarde en je eigen kracht. Ik neem me voor om vaker jullie gesprekken te beluisteren; ik mis er te veel. Gelukkig krijg ik als mecenas af en toe die overzichten. Vandaag ben ik nog meer blij om mecenas te mogen zijn.

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony