Gert Maes

Gert, waarom wil je graag Mecenas worden?

Ik was dit al even aan het overwegen, en vroeger in de auto heel veel tijd gespendeerd aan het luisteren naar de gesprekken. Nu al 10 maanden aan het thuiswerken, en na het bekijken van een gesprek, bedacht ik: ik heb het wel gemist om naar deze interessante gesprekken te luisteren, en moet dit steunen.

Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig?

Ik spendeer veel tijd aan technologie, gezien mijn professionele activiteit, maar heb een heel brede interesse door mijn opleiding als historicus. Deze interesse gaat van (Geo)politiek over economische systemen, naar sociale thema’s, maar ook hoe veranderingen en evoluties ontstaan en vorm krijgen.

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord