Gewoon naar huis – Sofie D’Hulster

Tijgerlelies,

Sofie neemt europarlementariërs mee wanneer ze de vluchtelingenkampen intrekt om zorg te verstrekken. En politici die niet willen zien, zullen horen: van elk bezoek wordt door vzw Humain een verslag verspreid onder pers en politiek. Idealistisch, niet naïef. 

Het kamp in Duinkerke is er sinds 2005. Het kamp in Calais sinds 2001. Tijd brengt weinig raad. Terwijl we wachten op politici om meer te doen dan het beleid van een ander bekritiseren, behouden we als samenleving toch een greintje waardigheid dankzij vzw Humain.

Kijken doe je hierdelen dat mag daar.

Mensen denken dat een job in de media glorieus is. Rode lopers, selfies met Kobe Ilsen, toegang krijgen tot de WhatsApp groep van Van Gils & Gasten, … De waarheid is dat Tom en Anthony net 6 uur geprutst hebben om een ethernet kabel verlengd te krijgen. We zijn net mensen.

Er is magisch veel enthousiasme over onze debatwedstrijd voor gasten tussen 16 & 18 jaar. Wie van jullie werkt op een school die een voorronde van zo’n debatwedstrijd zou willen hosten? Gewoon antwoorden op deze mail. Onze management assistent print jullie mailtjes uit. Wij lezen ze al whisky drinkend onder de Toscaanse zon. 

Leve het internet,
En al haar dochters,
Tom & Anthony

PS: Het ZIGO Mecenaat werd in mei meer dan 10% groter.
PPS: Met hen voeren we zalige gesprekken over de toekomst van ZIGO.
PPPS: Wil je samen met ons de kwaliteit van het maatschappelijk debat verbeteren?
PPPPS: Kom er dan nu bij!
PPPPPS: TIJDELIJK NUL PROCENT KORTING!


Er is geen nieuwsbrief op de wereld die tegelijkertijd zo’n lelijke opmaak heeft maar met zoveel liefde gemaakt wordt. Maar misschien ben jij iemand die niet van liefde houdt? Schrijf je dan hier uit. Weet dat er voor jou altijd plaats blijft in ons hart. XOXO Gossip Girl

Ontvang deze nieuwsbrieven in jouw eigen mailbox

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een reactie