Griet Jochems

Griet, waarom wil je graag Mecenas worden?

Zelf coach ik jonge en oudere muzikanten om een instrument (hobo) te leren, te oefenen, te volharden, maar ook te kijken, luisteren, genieten, open te staan, te zoeken, te onderzoeken en zelf een publiek te inspireren. Het doet goed om zelf te luisteren en geïnspireerd te worden door mensen en te zien hoe zij elk op hun manier In het leven staan en willen bijdragen aan de maatschappij. Dit is een kantelpunt, er is zoveel aan het veranderen. Inspiratie meer dan ooit nodig !

Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig?

Ik geef zelf les aan 2 muziekacademies en geef hobolessen en samenspel. Tot maart 2020 speelde ik in het orkest La Passione, een gedreven professioneel orkest uit Lier, dat in samenwerking met amateurkoren de ziel uit hun lijf speelden en zongen. Thuis samen met mijn liefde Bart en onze 3 tienerkinderen (12,15 en 17 jaar) ervan overtuigd dat we moeten blijven geloven in de mogelijkheden van de mens en dat ‘samenspelen’ niet altijd makkelijk is, maar zo zalig !

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord