Hans Michiels

Hans, waarom wil je graag Mecenas worden?

In een wereld met een niet-aflatend bombardement aan informatie en meningen over alle mogelijke onderwerpen, doet het deugd om te vertragen en tijd te nemen voor een onderwerp, met goeie vragen en lange antwoorden. ZIGO is voor mij voeding voor de geest, vaak ook rond onderwerpen waar ik van nature niet over zou leren….

Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig?

Voeding in de brede zin van het woord. Ik ben erg geïnteresseerd in duurzame en traditionele voedingsproductie en -modellen. En ik roer zelf regelmatig in de gietijzeren potten of de brouwketel, hang al eens een hespke te drogen (als beenhouwer in opleiding ;) of laat groente of vis een paar maanden fermenteren. Net als bij de interviews van ZIGO, is ook hier tijd een cruciaal ingrediënt. Voeding is voor mij verbondenheid, maar ook een manier om verbinding te creëren en mensen te verwelkomen.
Verder gaat veel tijd naar mijn coaching opleiding en het hele persoonlijke ontwikkelingsproces dat daarbij komt kijken.
En tot slot een heb ik een passie voor geschiedenis en filosofie

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord