Helen Van de Vloet

Helen, waarom wil je graag Mecenas worden?

Jullie gesprekken zijn al erg waardevol voor me geweest. Ik vind het ontzettend belangrijk dat jullie kunnen blijven bestaan en de ruimte krijgen verder te ontwikkelen.

Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig?

Dit jaar ben ik opnieuw beginnen studeren. Textielontwerp. Eerder ben ik opgeleid als architect. Ik heb een grote fascinatie naar constructievormen en hoe deze evolueren. Letterlijk, beeldend zoek ik graag naar schoonheid, oplossingen en nieuwe vraagstellingen. Zelden zonder sociaal maatschappelijke bindingen en betekenis. Graag wil ik een positie in onze wereld vinden waar ik werkelijk kan bijdragen aan een systeem, aan individuen. Persoonlijk worstel ik zelf met hoe letterlijk en hoe ‘1 op 1 ‘een bijdrage kan en moet zijn. Jullie gesprekken helpen zeer perspectieven te vergroten en veranderen. Merci !

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord