Henri (“RIEke” voor de Vrienden) Vandenberghe

Henri (“RIEke” voor de Vrienden), waarom wil je graag Mecenas worden?

Omdat jullie in deze tijden van “eenheidsworst” wat mij betreft “contrair” of “tegendraads” genoeg zijn om gesteund te worden. Omdat ik het altijd moeilijk heb gehad om te Zwijgen. Omdat het me deugd doet van te zien/horen/lezen dat er nog heel veel mensen zijn die ook last hebben met dat “politiek-correct-gedoe”

Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig?

Mijn ervaring delen/doorgeven … overal waar ik “nuttig” kan/mag zijn … en tevens zo vlug mogelijk “nutteloos” zijn.
Ik wil vooral ook zo goed mogelijk leren los laten (of loslaten): dat is niet gemakkelijk.
Het zou de plicht moeten zijn van iedereen van zijn “rugzak”, zijn “koffer” met ervaring(en) achter te laten “vooraleer hij/zij ‘de grens’ over gaat”, zoals Bertolt Brecht het schoon beschrijft in de “Legende von der Entstehung des Buches Tao Te King”

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord