Hinde Kerkchove

Hinde, waarom wil je graag Mecenas worden?

Ik geniet van elke aflevering en haal er iets uit dat mijn leven voller maakt. Ik ben telkens verbaasd over wat ik nog kon bijleren en welke inzichten ik tot dan nog niet had. Omdat het zo belangrijk is dat inzichten, ideeën, overtuigingen gedeeld worden. Niet om zieltjes te kapen, maar om prikjes te geven, lichtjes te doen schijnen, energie op te wekken, moed te geven. Daarom.

Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig?

Ik ben leerkracht in het buitengewoon onderwijs en ik maak er mijn missie van om mijn leerlingen een warme omgeving te bieden. Een veilige plek waar ze kunnen groeien. We maken in klas veel tijd om te babbelen met elkaar en te leren hoe een ander denkt en voelt. In een groep van 9 kinderen en 4 verschillende etnische achtergronden kan dat best pittig zijn. Ik ben overtuigd dat ik als leerkracht een verschil kan maken door de manier waarop ik met hen en over hen en de wereld praat. Het helpt dat ik door te luisteren naar ZIGO over allerlei onderwerpen mijn kennis kan vergroten en inzichten opdoe. Die kan ik op mijn beurt dan weer met mijn leerlingen, collega’s en natuurlijk ook met mijn eigen gezin delen.

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord