Hoe veranderen we het systeem?

Kranige krijgers,

Van links tot rechts, boven tot onder en zelfs in het moedige midden, overal horen we mensen over Het Systeem praten. Wat er allemaal mis mee is. Waarom het in de weg zit van een betere wereld. En hoe we dat vermaledijde Systeem kunnen veranderen.

Maar waarom loopt er eigenlijk zoveel mis met Het Systeem? En wat kan je daar als individu aan doen? Heeft het zin om jouw tijd daaraan te spenderen?

Dat blijkt potdikke geen gemakkelijke vraag. Eerder een grote. En dus uitermate geschikt om onze tanden in te zetten. Deze keer samen met Piet Colruyt, Ingrid De Jonghe, Patrick Doyen, Charlotte Prové, Koen Verwee, Paulien Verhaest, Hans Claus, Marc Cosyns en Dirk Bryssinck. Schone bende.

Bekijk of beluister hier de volledige aflevering:
https://zwijgenisgeenoptie.be/hoe-veranderen-we-het-systeem/

Als wij zeggen dat we al honderd gesprekken opgenomen hebben dan zeggen we ook dat er al honderd nieuwsbrieven de deur uit gingen met dus honderd verschillende ps-en onderaan de mail. Wat? Haja! Speciaal voor de fans heeft lieve ferme Freek al onze nieuwsbrieven op onze site gepubliceerd. Om te consumeren. En te delen met vrienden. Met mate. Of mateloos.

Het essay van Walter Zinzen over migratie ging op een week tijd 200 keer de deur uit. We hebben een donkerbruin vermoeden dat jullie snakken naar iets anders dan Corona nieuws. Wij ook trouwens. Laat ons daar elke week aan werken. Samen.

Want het leven is meer dan handen wassen alleen.

Huppelend,
Tom & Anthony

ps: Kijk eens
pps: achter u.
ppps: Overwinningen,
pppps: ontgoochelingen,
ppppps: verdriet en
pppppps: schaterlach.
ppppppps: Allemaal nodig.
pppppppps: Om vandaag.
pppppppppps: Met u voeten op de grond.
ppppppppppps: Trots te zijn.
pppppppppppps: Hier te zijn.


Laat ons weten wat ZIGO voor jou betekent of ontdek wat ZIGO voor andere mensen betekent. En als je dat net zo cool vindt als ons overweeg het dan om Mecenas te worden.

Voor elke mens die zich uitschrijft van onze nieuwsbrief, zijn er 250 die zich inschrijven. Wij blijven dansen. Dans gewoon mee?

Gisteren namen wij een borstel ter hand en borstelden we, uit liefde, de ingang van Kunstencentrum Vooruit in Gent

Ontvang deze nieuwsbrieven in jouw eigen mailbox

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een reactie