Hoe vrij zijn wij?

Lieve Helden,

“Van nu af aan is vrijheid immers de regel en wat niet mag de uitzondering” mailde het crisiscentrum ons vorige week opgetogen. Interessant. Want.

Beschouwen wij onszelf als vrij? Als dat zo is, welke gevolgen heeft dat? Of wat verandert er als we beseffen dat we niet helemaal vrij zijn? Helemaal niet vrij zijn? Willen we wel vrij zijn? Ja? Waarom?

Meer vragen dan antwoorden. En zo hoort het ook.

Bekijk of beluister hier gratis de volledige aflevering:
https://zwijgenisgeenoptie.be/hoe-vrij-zijn-wij

Onze gesprekken met Dalilla Hermans, Rachida Lamrabet, Nozizwe Dube, Rashif El Kaoui, Meryem Kanmaz en Olivia Rutazibwa werden de afgelopen week breed opgepikt en gedeeld. Sommigen ruim twee jaar na de oorspronkelijke opnames.

Olivia Rutazibwa kwam zowel op Radio 1 als in Humo prominent aan bod, waarbij hun journalisten ons een berichtje sturen om te bedanken. Omdat ze via ons haar stem leerden kennen.

Dit is geen reden om onszelf op de borst te kloppen. Wel een aanleiding om scherp te blijven. Het is onze taak mensen een platform te geven voordat ze ‘bekend’ zijn. Zodat wanneer de tijd er eindelijk rijp voor is, ze overal hun verhaal mogen doen.

En het is enkel dankzij onze Mecenassen, dat we die taak ook kunnen waarmaken. Twijfel liefst niet te lang, maar word Mecenas van Zwijgen is geen optie.

In het lang,
En in het breed,
Tom & Anthony

ps: Tot wanneer elke stem
pps: even luid
ppps: en duidelijk
pppps: gehoord wordt,
ppppps: is zwijgen
pppppps: geen optie.
ppppppps: Pas dan
pppppppps: kunnen we echt praten.


Laat ons weten wat ZIGO voor jou betekent. Of word Mecenas van Zwijgen is geen optie als je het belangrijk vindt dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken. Je leest er hier meer over.

Deze week exclusief cadeau bij deze nieuwsbrief: de mogelijkheid om jezelf extragratis uit te schrijven. Aanbod geldig zonder voorwaarden. Niet te combineren met andere voordelen. Geld lenen kost ook geld.

Dozen vol ontsmettingsmiddel, veel propere mensen in Kunstencentrum Vooruit in Gent

Ontvang deze nieuwsbrieven in jouw eigen mailbox

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een reactie