Ik heb mijn hart gevolgd – Bleri Lleshi

Reisgezellen,

Bleri spreekt rustig en bedachtzaam. Combineert het inzicht van een academicus met de vastberadenheid van een activist: schrijnende voorbeelden van een onderschat Brussel wisselen de maatschappelijke beschouwingen af.

Deze man is niet stil te krijgen. En maar goed ook.

Bekijk of beluister hier het gesprek met Bleri Lleshi

In het leven zijn er gevers en nemers. Jij, jij bent een gever.

We rijden van een droom van een interview naar Brussel en krijgen daar een technische workshop cadeau van een schat van een mens. Die loopt uit. Net op tijd thuis om onze dochters slaapwel te wensen en voeten onder tafel te schuiven. 

Een goede vriend en een fles Chouffe komen op bezoek. Geen tijd voor radio, kranten of TV. 

’t Is koud buiten. Maar thuis voelen we alleen zon.

Dankbare groet,
Tom & Anthony

PS: Hoe wordt klein verzet GROOT?
PPS: Het begin van een antwoord, dat bekijk je hier, in deel 2 van onze reeks over het middenveld.
PPPS: Dankzij Barbara Janssens van Netwerk Bewust Verbruiken, Dirk Van de Poel van TransitieNetwerk Middenveld en de Verenigde Verenigingen.

Een mecenas is een persoon die als beschermheer of -vrouwe van kunstenaars optreedt door hen van financiële middelen te voorzien, zodat ze zich zorgeloos kunnen wijden aan hun scheppend werk. Ook jij kan een mecenas zijn, vanaf 2,5 euro.

Veel liefde! Overal liefde! Want zij werden deze week ZIGO Mecenas: Henri, Bregt, Greet, Saskia, Marijke, Melanie, Karen, An, Tom, Hedwig, Poolhert Productions, Soetkin en Kobe. 


Ik zeg u geen vaarwel mijn vriend. Dra zien w’elkander weer. Zodra de lente komt in’t land. Zien wij elkander weer.
 

Ontvang deze nieuwsbrieven in jouw eigen mailbox

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een reactie