Isabeau Masy

Isabeau, waarom wil je graag Mecenas worden?

Omdat jullie moeten blijven bestaan, jullie zijn de minderheid die ons systeem in vraag stelt, terwijl het systeem zichzelf nooit in vraag stelt. Wij, mensen die de vraag waarom durven stellen, moeten dit blijven doen om het systeem ergens nog ‘gezond’ te houden. Als een persoon zichzelf niet in vraag stelt, dan wordt hij een verschrikkelijke ‘asshole’ en een gevaar voor anderen. Met ons systeem is dat net zo.
Dus ik wil mee mijn schouders zetten onder de vraag die ik mij mijn heel leven al stel en die jullie ook stellen: Waarom? En hoe kan het anders?

Om het in Michael Van Peel zijn termen te zeggen: blijf in het ‘minderheidsdenken’ zitten en stel altijd alles in vraag!

Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig?

Op dit moment werk ik voor een communicatiebedrijf als call agent. Het economische is iets wat mij enorm stoort. Waarom moeten wij elk jaar meer winst opbrengen? Waarom blijven wij praten over economische groei en niet over sociale en persoonlijke groei?… Eigenlijk besteed ik dagelijks enorm veel tijd aan de vraag: Waarom?

Geef een antwoord