Jan Demuynck

Jan, waarom wil je graag Mecenas worden?

Ik bekijk al van in het begin de gesprekken van ZIGO en het komt zelden voor dat het gesprek mij niet raakt, informeert of inspireert. Meestal neem ik het gesprek de volgende dagen mee in mijn gedachten. Ook het feit nog eens een interview te zien waarbij de gast tijd krijgt en niet voortdurend wordt onderbroken, vind ik een grote meerwaarde aan ZIGO.

Waar besteed je in jouw leven eigenlijk het meeste tijd aan? Wat houdt je bezig?

Ik werk voor Welzijnszorg, de grootste armoede-organisatie van Vlaanderen en Brussel, als regioverantwoordelijke voor West-Vlaanderen. Daarnaast ben ik erg geïnteresseerd in cultuur, spiritualiteit en maatschappij. En ik ben fan van mensen die verhalen vertellen. Een ideale combinatie voor ZIGO dus.

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een antwoord