Je moet ook gelijk krijgen – Marleen Temmerman

Liefste Helden,

Weinig dingen zo geestig als klagen over de elite. Betweterige wetenschappers in een ivoren toren. Of dikbetaalde lobbyisten. Of wacht, nog beter: vieze vuile politici. Haaaa, heerlijk verbonden in de verontwaardiging!

Edoch.
Als het venijn uit het lijf is, komt er ruimte voor nieuwsgierigheid.

En dan luister je naar Marleen Temmerman. Ex-politica. Deel uitgemaakt van de Wereldgezondheidsorganisatie. En ze verkoopt geen waarheden. Ze vertelt verhalen. Over wat er gebeurt als eenvoudige mensen proberen complexe problemen op te lossen. Samen. Omdat het moet.

DOE KIJKEN DAN! (of, vrijheid blijheid, luisteren mag ook)
https://zwijgenisgeenoptie.be/marleen-temmerman/

Jow! Je kan dan wel verdrietig zijn dat er geen waarheid meer is. Verlangen naar zekerheden. Naar een Grote Meneer (het zijn nooit vrouwen, hoe komt dat?) die ons met een Groot Verhaal vertelt wat we moeten doen en lekker ouderwets straft als we zijn woord niet volgen. Met een stok.

Maar wat dan met die fietstocht die je gestart bent zonder naar buienradar te kijken? Was dat bij de derde bocht met het veld in zicht en het knisperende grind onder jouw banden niet de schoonste zon die je ooit gevoeld hebt? Veel schoner dan wanneer die zon jou aangekondigd was geweest?

Alle schoonheid.
Begint met onzekerheid.

Kleine verhalen.
Grote mensen.

Jouw tijgerlelies,
Tom & Anthony

ps: drieëndertig
pps: zo schrijf je dat
ppps: ik wilde het altijd al weten
pppps: maar had nood aan een reden
ppppps: bij deze
pppppps: drieëndertig
ppppppps: zo schrijf je dat


Een oude man stapt verward over het basketveld. Een jonge man knalt liefdevol een bal op zijn pluimige hoofd. De bal stuitert de ring in en ze scoren. Wekelijks scoren wij dankzij jullie hoofd. Dan ga je toch niet uitschrijven?

Voor onze vrienden bij het Russisch leger, ons adres: Sint-Salvatorstraat 18B /101B, 9000 Gent

Ontvang deze nieuwsbrieven in jouw eigen mailbox

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een reactie