Jeroen Olyslaegers: De liefde ondanks alles

Lieve Helden,

‘t Is goed te weten dat Jeroen tien jaar geworsteld heeft om Wil te kunnen schrijven, een boek dat de ambiguïteit van de mens in al haar smerigheid inleefbaar maakt. Tien jaar waarin Jeroen genadeloos naar zichzelf leerde kijken en een verbale geweldenaar zag. Een falend mens. Een proberend mens. 

We durven zeggen dat ook zijn andere romans de weke huid van de menselijke conditie aan de zon blootstellen. Geboren vanuit de wil om van de wereld een betere plek te maken is dit de vorm waarin hij beland is. Koel de spiegel voorhouden. Vertellen. Vertellen wat soms moeilijk is om te horen.

We zouden die koele blik van weinig anderen zo vlot aannemen. Wel van hem. Graag van hem. Zijn koele blik komt met een warm hart.

Bekijk of beluister hier het volledige gesprek:
https://zwijgenisgeenoptie.be/jeroen-olyslaegers/

Wie heeft er jou pijn gedaan vraagt Jeroen wanneer iemand een mening verkondigt waarmee hij het hevig oneens is. Waarom?

Omdat wanneer ik jouw pijn begrijp. Echt begrijp. Zo begrijp dat ik jouw pijn herken als een pijn die ik zelf heb meegemaakt. Dan voel ik hoe menselijke pijn universeel is.

Wat maakt het uit?
Veel.

Want hoe jij met de pijn omgaat, is misschien niet mijn manier. Misschien schop jij en verstop ik mij. Als twee treinen die uit hetzelfde station vertrekken maar een andere wissel hebben genomen.

Dat gedeelde verleden. Die korte tijd zij aan zij in het station is even werkelijk als de afstand nu. En de herinnering daaraan is de allerkleinste kiem zonder welke we nooit de wil zullen voelen dichter bij elkaar te komen.

Kom dichterbij,
Freek, Tom & Anthony

ps: Fragiele gesprekken
pps: vragen een veilige ruimte.
ppps: Met stevige muren
pppps: om ze te vrijwaren.
ppppps: Draag jouw steentje bij
pppppps: en word nu onze Mecenas


Laat ons weten wat ZIGO voor jou betekent. Of word Mecenas van Zwijgen is geen optie als je het belangrijk vindt dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken. Je leest er hier meer over.

Wie ben je en waarom ben je hier? Niemand weet het. Je bent hier in ieder geval niet om op een uitschrijflink te klikken. Dat is duidelijk.

Binnen een paar weken krijgt het kind een andere naam. Tot dan toe roepen we trots en luid: deze nieuwsbrief werd verstuurd vanuit Kunstencentrum Vooruit in Gent

Ontvang deze nieuwsbrieven in jouw eigen mailbox

Vind jij het belangrijk dat iedereen naar onze gesprekken kan kijken? 

In tijden van cynisme is ruimte voor twijfel en nuance van levensbelang. Zwijgen is geen optie probeert die ruimte te vrijwaren. En dat kunnen we enkel omwille van ons Mecenaat.

Ons Mecenaat is een club van nieuwsgierige mensen die met hun financiële bijdrage onze werking mogelijk maken. Het zijn ambassadeurs die onze content en visie mee uitdragen. Het zijn de liefste mensen op de wereld.

Leer meer over ons mecenaat >

of over Zwijgen is geen optie.

Met Zwijgen is geen optie proberen we ons samen in te beelden wat er beter kan. We zoeken waar het schuurt, ontdekken de kloof tussen wat er vandaag is en wat er kan zijn en proberen dan samen die kloof te overbruggen. - Anthony

Geef een reactie